Avgolémono Soup (aka Gréék Lémon Chickén Soup)
Avgolémono Soup (aka Gréék Lémon Chickén Soup)
ingrédiénts
- 1 tabléspoon oil
- 1 onion, dicéd
- 6 cups chickén broth or chickén stock
- 1/2 cup arborio ricé
- 3 éggs, lightly béatén
- 2 cups cookéd chickén
- 2 lémons, juicé and zést
- 2 tabléspoons whité miso pasté (optional)
- salt to tasté
diréctions
- Héat thé oil in a pan ovér médium-high héat, add thé onions and cook until téndér, about 3-5 minutés.
- Add thé chickén broth and ricé, bring to a boil, réducé thé héat and simmér until thé ricé is cookéd, al-dénté, about 15-20 minutés.
- Slowly pour 1 cup of thé hot broth into thé éggs whilé whisking and thén slowly whisk thé égg mixturé into thé soup.
- Add thé chickén, lémon juicé and zést and cook to warm, about 5 minutés.
- Rémové from thé héat
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